Askel uuteen tulevaisuuteen

Nyt ollaan henkilökohtaisesti isojen asioiden äärellä! Olen tekemässä aika suurta linjavetoa tulevaisuuteni suhteen, sillä aion jatkossa rakentaa varallisuuttani yhtiön nimiin enkä omaani. Joten mikäs sen parempi tapa seurata omaa taloudellista kehityskulkua kuin dokumentoida koko helahoito heti ensiaskeleista alkaen tähän blogiin. Jälkikäteen voinkin sitten pysähtyä tarkastelemaan merkkipaaluja, mitä kaikkia asioita matkan varrella on tullut saavuttaneeksi. Ja ehkäpä joku toinen voi tästä oppia ja olla toistamatta mahdollisesti tekemiäni virhesiirtoja.

Tässä blogissa siis pyrin kirjoittamaan omasta taloudellisesta matkastani, kuinka perustin sijoitusyhtiön vaihe vaiheelta ja miten lähden kasvattamaan varallisuuttani sijoitusyhtiötä hyödyntämällä. Tulen kirjoittamaan sijoitusstrategiastani, miksi päädyin perustamaan sijoitusyhtiön ja millaisen kokonaisuuden sijoitusyhtiötoiminnasta aion rakentaa. Lisäksi tarkoituksenani on jakaa käytännön ohjeita sijoitusyhtiötoiminnan pyörittämiseen ja sijoitusyhtiötä koskeviin verotuksellisiin seikkoihin. Kirjoitan tätä blogia anonyymisti, koska ainakaan toistaiseksi en halua sijoitusyhtiöni tulevan liitetyksi minuun. Vaikka blogi perustuu tositapahtumiin, käytän kirjoituksissa sijoitusyhtiöstäni nimeä ”Sijoitusyhtiö Kapitaali”.

Pohjustetaanpa tätä sijoitusyhtiökiinnostustani hieman. Erinäisten syiden johdosta perehdyin kuluneen kesän ja syksyn aikana sijoitusyhtiötoimintaa käsittelevään kirjallisuuteen – ja järkevän tiedon löytäminen aihepiiristä tuntui olevan suorastaan kiven alla. Kuitenkin mitä enemmän aiheeseen syvennyin, sen enemmän sijoitusyhtiön pyörittäminen alkoi tuntua omalta jutulta. Joten nyt vihdoin ja viimein päätin tarttua härkää sarvista ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Jätin lokakuussa yritystoiminnan aloittamisesta yrityksen perustamisilmoituksen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ:hin. Ennen ilmoituksen tekemistä jouduin rustaamaan kolme asiakirjaa valmiiksi: yhtiöjärjestyksen, perustamissopimuksen ja osakasluettelon. Parhaillaan odotan viranomaisten käsittelevän ilmoitukseni ja merkitsevän perustamani yrityksen kaupparekisteriin. Lupaan seuraavaksi kirjoittaa teille sijoitusyhtiön perustamisesta yksityiskohtaisemmin askel askeleelta. Ja avata toki taustaa sen suhteen minkä takia päätin perustaa sijoitusyhtiön.

Rehellisesti sanottuna niin ei, en tosiaan tiedä mihin sitä tuli ryhdyttyä. Ei, en osaa ennalta sanoa, että tuleeko lopputulos olemaan merkittävästi parempi vai jopa huonompi kuin henkilökohtaisesti sijoitettaessa, varsinkin jos suunnittelemani kuvio menee ihan metsään. Mutta sen tiedän, että tämä sijoitusyhtiötoiminta tuntuu just mun omalta jutulta/tavalta sijoittaa. Ja että mulla on kova tahtotila saada tämä kuvio toimimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: